Nistune 1.3

If it isnt a problem or a suggestion it probably goes here.

Moderator: Matt

Matt
Site Admin
Posts: 8222
Joined: Sun Jan 29, 2006 1:45 am
Location: Adelaide, Australia
Contact:

Nistune 1.3

Post by Matt » Thu Feb 21, 2019 6:10 pm

Version 1.3
Paramater constant window - Remove 'ring' when +/- used adjusting slider
Split Status panel and Dialog assist panel into seperate window. Status bottom RHS fixed
Add dark theme (RHS context)
Add background graphical overlay (RHS context)
Add 'clear' button to Status panel
Update window when 'compare' icon clicked and update ROm image displays
Add floating gauges, number, indicator, round and bar. RHS context
Remove knock warning numbers, and display warning only for ECUs which support it
Update all gauges when not valid (to be greyed out)
Add UDF (user display file) for storing gauge positions and open status
Rearrange menu structures. Hide 'expert' menu items outside expert mode
Update MRU list to include saved files
Fix consult update from 1.2.103 where no TP parameter causes disconnect with factory ECUs
Capture ESC inside grid cells, avoid closing map/table grid windows
Remove TP force parameter, add warning when TP is not selected
Update log player windows to keep previous gauge selections, and display empty if not available
Add map, table, constant and flag entries to UDF (remove from registry)
Fixes for constant window, and constant list. Automatically keep both in sync, and update if image changes
Add timer to UDF to auto save updates after changes made
Resolve open window counter bug. Was limiting amount of open windows
Increase consult timeout delay in stream mode
Update status updates for factory and lock. Add neutral and start stuck switch detect
Add checking for unburned images before existing software. Prompt to burn
Disable knock switchover beep for FP flex firmware
Add warnings for 'no data received' for VL/R31/Z31 and prompt about invalid MAF voltage
Add overboost warning, and fix checks for map/boost flag disabled for NEO ECUs
Add NATS detect and warning
Move some tickboxes from config window to right click context on maps
Remove consult table RAM downloading, use register commands only in Tuner Mode
Split configuration window into separate panes
Add wideband configuration selection into configuration
Add wideband CSV direct editing into Wideband pane, and add CSV import feature
Add upload permitted flag. Disable for multiple updates during consult stream mode (unavailable)
Add splash panel on startup
Fix bug with user mode not initalised on startup. Affected title headings displayed
Display optimisation. Measure display operations metrics, and skip updates when resource intensive
Display fix. Ensure post message completed decrements display counters, was preventing updates
Consult log playback optimisation. Remove forced updates, only use display scheduler to avoid lockups on playback
New version! Faster consult, better wideband handling for dual channel units, floating gauges and improved user interface!

I'll update the documentation tomorrow, but basically right click the main section to add extra gauges, or right click existing gauges to select different channels, colours, styles etc

I've tested this over all wideband units, various ECUs etc. If there are any remaining issues, please report in the bug thread viewforum.php?f=5 and I'll investigate. As usual, include what ECU/wideband you are using, log files if applicable

louiswun
Posts: 238
Joined: Tue Apr 07, 2009 1:11 am
Location: Hong Kong

Re: Nistune 1.3

Post by louiswun » Sat Feb 23, 2019 1:05 am

Hi Matt,

Try the 1.3 today, found that in the display consult gauge , the O2 voltage bar is black out.
JDM S14 69F00 ECU with standard ent.

Louis

Matt
Site Admin
Posts: 8222
Joined: Sun Jan 29, 2006 1:45 am
Location: Adelaide, Australia
Contact:

Re: Nistune 1.3

Post by Matt » Sat Feb 23, 2019 3:33 am

I've just had to put a hotfix up tonight since registration was failing for new installs. The version is not code signed until I get back in the office

Bug reports in the other thread thanks. Is that consult register (Channel) selected when connecting? What about other gauges for O2? What is its value under 'raw values'? It will only show a value once it is greater than 0 volts
O2_Capture.PNG
O2_Capture.PNG (22.28 KiB) Viewed 1550 times

Matt
Site Admin
Posts: 8222
Joined: Sun Jan 29, 2006 1:45 am
Location: Adelaide, Australia
Contact:

Re: Nistune 1.3

Post by Matt » Tue Feb 26, 2019 10:07 pm

*Posts moved*
viewtopic.php?f=5&t=3667

If there are any remaining issues, please report in the bug thread viewforum.php?f=5

Matt
Site Admin
Posts: 8222
Joined: Sun Jan 29, 2006 1:45 am
Location: Adelaide, Australia
Contact:

Re: Nistune 1.3

Post by Matt » Thu Feb 28, 2019 3:10 pm

Minor update to installer for default display config file, since some windows not displaying (K constant, TIM, latency) on older low resolution displays. If you cannot see these, just Windows > Cascade Windows

Matt
Site Admin
Posts: 8222
Joined: Sun Jan 29, 2006 1:45 am
Location: Adelaide, Australia
Contact:

Re: Nistune 1.3

Post by Matt » Tue Mar 05, 2019 9:43 pm

Version 1.3.1
Fix: LC RPM multiplier fixes for SR20 and later ECUs
Fix: Configuration Window folders not updating
Fix: Error temp conversion in Fahrenheit not working
Fix: Remove K/TIM default windows and check max window size when displaying windows

louiswun
Posts: 238
Joined: Tue Apr 07, 2009 1:11 am
Location: Hong Kong

Re: Nistune 1.3

Post by louiswun » Fri Mar 08, 2019 5:58 pm

V1.3.1 How to set widrband display to AFR instead of lambda , innovate MTS , it used to be showing AFR .
Attachments
20190308_145322.jpg
20190308_145322.jpg (2.59 MiB) Viewed 1319 times

Matt
Site Admin
Posts: 8222
Joined: Sun Jan 29, 2006 1:45 am
Location: Adelaide, Australia
Contact:

Re: Nistune 1.3

Post by Matt » Sat Mar 09, 2019 10:53 pm

Right click Wideband window for menu. Untick lambda

nismoS14
Posts: 13
Joined: Sat Feb 17, 2018 9:42 pm

Re: Nistune 1.3

Post by nismoS14 » Sun Mar 17, 2019 3:48 pm

Hi,Matt
PLMS USB Consult Interface is disconnected.
I Attach a debug log.
Please investigate the cause.
Attachments
nistune-0317-1250.zip
(1.01 MiB) Downloaded 7 times

Matt
Site Admin
Posts: 8222
Joined: Sun Jan 29, 2006 1:45 am
Location: Adelaide, Australia
Contact:

Re: Nistune 1.3

Post by Matt » Sun Mar 17, 2019 4:34 pm

03:54:10.618 RX:FF 14 00 44 00
3:54:10.618 StreamStateMachine: CONSULT_STREAM_STATE_GET_LEN 5
03:54:10.618 getConsultArray(len=2)
03:54:10.618 getArray RX bytes: FF 14 [00 44 00 ]
03:54:10.618 SetWaitBytes: 20 (Buffered 3, Waiting 17) => Expected 17 more bytes
03:54:10.618 StreamStateMachine:GetLen
03:54:10.619 ReadLoop() Buffer available bytes: 0 (Errors = 0)
03:54:10.619 ReadLoop(): Waiting for 17 remaining bytes, only 0 bytes available
03:54:10.619 ReadLoop(): Pending wait on read 17 bytes
03:54:10.619 WaitForSingleObject(200)
03:54:10.662 ReadLoop(): GetOverlappedResult read failed:

Your cable stopped working. The read command from the cable failed. I'm not sure of the error, since it is garbled (Japanese encoding). Likely a problem with the cable or the USB converter used. What cable are you using?

nismoS14
Posts: 13
Joined: Sat Feb 17, 2018 9:42 pm

Re: Nistune 1.3

Post by nismoS14 » Wed Mar 20, 2019 2:35 am

HI,Matt

Thank you for your reply.
I am using a PLMS Consult cable.

- error msg -
I/O processing was aborted due to thread termination or application request.

Matt
Site Admin
Posts: 8222
Joined: Sun Jan 29, 2006 1:45 am
Location: Adelaide, Australia
Contact:

Re: Nistune 1.3

Post by Matt » Thu Mar 21, 2019 10:28 pm

Does it happen often? When do you see this problem?
Google error "The I/O operation has been aborted" seems to be when cable is pulled/unplugged during IO or the device is disconnected during read operation

Torque
Posts: 633
Joined: Wed Jun 16, 2010 10:08 am

Re: Nistune 1.3

Post by Torque » Thu Mar 28, 2019 5:42 am

On that note I noticed that the installer places a mts.dll in its base directory and as far as I remember I was told that there should be only one instance of that dll in the system (the one installed by LogWorks)

As for connectivity issues I'll test the new version in a bit with my Innovate WB

Torque
Posts: 633
Joined: Wed Jun 16, 2010 10:08 am

Re: Nistune 1.3

Post by Torque » Thu Mar 28, 2019 5:45 am

I just had a look at 1.3 .. looks nice.

Question:
Are the external CSV files for WB still used?
So can I just copy my modified version into the WB directory?

Matt
Site Admin
Posts: 8222
Joined: Sun Jan 29, 2006 1:45 am
Location: Adelaide, Australia
Contact:

Re: Nistune 1.3

Post by Matt » Sun Mar 31, 2019 5:51 pm

On that note I noticed that the installer places a mts.dll in its base directory and as far as I remember I was told that there should be only one instance of that dll in the system (the one installed by LogWorks)
Incorrect. The installer has not done this since 2011:
; 25/7/2011; Remove MTS.DLL from Nistune and use LogWorks one instead
The only thing the package installer copies is the OCX file:
Source: "C:\nistune\NTpackaged\mtssdk.ocx"; DestDir: "{app}"; Flags: restartreplace;

Post Reply