WGC34 Stagea Tuning

Discussions concerning the M7790 cpu

Moderator: Matt

Matt
Site Admin
Posts: 8322
Joined: Sun Jan 29, 2006 1:45 am
Location: Adelaide, Australia
Contact:

Re: WGC34 Stagea Tuning

Post by Matt » Tue Apr 02, 2019 7:39 am

Can you repost the issue? Dont see it above on this page.

Try 1.3.2 version and let me know if still a problem and what RPM you are trying to set the LC at

Stick
Posts: 43
Joined: Mon Apr 23, 2012 6:44 pm
Location: Brisbane

Re: WGC34 Stagea Tuning

Post by Stick » Tue Apr 02, 2019 8:49 am

Stick wrote:Having some issues with TPS still (cant reset TPS idle). Finally got around to reconnecting the factory boost sensor, which made the car idle funny, disconnected it and it would stop. Idles ok (if TPS idle active), but as soon as the TPS idle flag drop from just cracking the throttle, it hunts RPM about 70 rpm, and timing fluctuates between 0 and 30 (same as what it did with the boost sensor connected). If you open further, timing goes to 0 and stays there. Not sure whats going on.

Ive attached a idle log (voltage reg is hooked upto boost sensor input in this log) and current map.

Matt.. help!
There was a couple other posts below this one as well with info

Stick
Posts: 43
Joined: Mon Apr 23, 2012 6:44 pm
Location: Brisbane

Re: WGC34 Stagea Tuning

Post by Stick » Tue Apr 02, 2019 10:44 am

Was trying to set it to 4500rpm. Worked in the past.

Stick
Posts: 43
Joined: Mon Apr 23, 2012 6:44 pm
Location: Brisbane

Re: WGC34 Stagea Tuning

Post by Stick » Tue Jul 02, 2019 11:45 am

Matt,

Still having issues trying to set launch control parameters. Ive attached logs of when LC Rev Limit Retard is set to my desired rpm of 4800 and causes problems, and then another log if it is set to 12800 and works fine. As you can see in the 4800 log, when the throttle is pressed slightly, the timing starts fluctuating like crazy, even though throttle position does not change, then when it is set to 12800 timing does not fluctuate

Any ideas what is causing this?
Attachments
LC rev limit retard 12800 working.csv
(40.25 KiB) Downloaded 5 times
LC rev limit retard 4800 not working .csv
(33.91 KiB) Downloaded 6 times

Matt
Site Admin
Posts: 8322
Joined: Sun Jan 29, 2006 1:45 am
Location: Adelaide, Australia
Contact:

Re: WGC34 Stagea Tuning

Post by Matt » Fri Jul 05, 2019 10:11 am

That is strange. I'll try it out on the bench. is it only 128000 which effectively disaables it? So any other RPM is an issue?

It is like it is retarding and then stopping/starting continuously?

Stick
Posts: 43
Joined: Mon Apr 23, 2012 6:44 pm
Location: Brisbane

Re: WGC34 Stagea Tuning

Post by Stick » Fri Jul 05, 2019 11:33 am

Anything other than 12800 and it causes the problem.

Yeah, its really odd, its driveable when it does this but timing still flops about all over the place. I've just set it back to 12800 for the time being

Matt
Site Admin
Posts: 8322
Joined: Sun Jan 29, 2006 1:45 am
Location: Adelaide, Australia
Contact:

Re: WGC34 Stagea Tuning

Post by Matt » Sun Jul 07, 2019 10:19 am

It doesn't do this if the LC is unticked?

Post Reply