R34 GT-R

Nistune topics specific to the H8534/H8536 cpu

Moderator: Matt

Fuzzy
Posts: 33
Joined: Sun Dec 28, 2008 1:46 am
Location: Germany
Contact:

Re:

Postby Fuzzy » Thu Oct 14, 2010 8:03 pm

STATUS wrote:Issue is i cant seem to find a decent Techtom dealer in japan, thier website has no info on these boards that i could find..


look here

http://www.techtom.co.jp/

the site with the boards are down

http://www.technosquareinc.com/cgi-sys/ ... edpage.cgi

email: contact(at)technosquareinc.com

Fuzzy
Posts: 33
Joined: Sun Dec 28, 2008 1:46 am
Location: Germany
Contact:

Re: R34 GT-R

Postby Fuzzy » Thu Oct 14, 2010 8:09 pm

And i still need adressfile for R34 GT-R.

The best thing a binaryfile without immobilizer :roll:

Matt
Site Admin
Posts: 8038
Joined: Sun Jan 29, 2006 1:45 am
Location: Adelaide, Australia
Contact:

Re: R34 GT-R

Postby Matt » Sun Oct 17, 2010 9:54 pm

we couldnt even get a ROM image out to make an address file for it

http://www.technosquareinc.com/rom.htm


These are the boards which can reprogram H8/534 etc for R33 and daughterboards to use with those ECUs with emulators. Pricey and difficult to install though :(

Zuikkis
Posts: 38
Joined: Thu Feb 05, 2009 6:08 am
Location: Hollola, Finland
Contact:

Re: R34 GT-R

Postby Zuikkis » Tue Oct 19, 2010 11:46 pm

What's the problem in using R32 ECU anyway? Those are easily available and work really well, just a few wires to swap. You need a wire for TPS idle switch, and consult clock is missing too.. Consult is easy to fix by swapping the "check" signal to clock pin.

Even the multifunction display works correctly, except that it only shows 0-50% for throttle position.. :) Seems to go fast enough with "half the throttle", though. :)

Fuzzy
Posts: 33
Joined: Sun Dec 28, 2008 1:46 am
Location: Germany
Contact:

Re: R34 GT-R

Postby Fuzzy » Wed Oct 20, 2010 6:12 am

Zuikkis wrote:What's the problem in using R32 ECU anyway? Those are easily available and work really well, just a few wires to swap. You need a wire for TPS idle switch, and consult clock is missing too.. Consult is easy to fix by swapping the "check" signal to clock pin.

Even the multifunction display works correctly, except that it only shows 0-50% for throttle position.. :) Seems to go fast enough with "half the throttle", though. :)


One must not always the easiest way to go ;)

I have two R32 GTR and two R33 GTR and one R34 GTR ECU ;)

Fuzzy
Posts: 33
Joined: Sun Dec 28, 2008 1:46 am
Location: Germany
Contact:

Re: R34 GT-R

Postby Fuzzy » Wed Oct 20, 2010 6:16 am

Matt wrote:we couldnt even get a ROM image out to make an address file for it

http://www.technosquareinc.com/rom.htm


These are the boards which can reprogram H8/534 etc for R33 and daughterboards to use with those ECUs with emulators. Pricey and difficult to install though :(


I have a R33 Techtomboard but its scramble :( for realtimetuning i need it unscrambled.
Attachments
DSC_6906.jpg
DSC_6906.jpg (202.87 KiB) Viewed 4410 times

Zuikkis
Posts: 38
Joined: Thu Feb 05, 2009 6:08 am
Location: Hollola, Finland
Contact:

Re: R34 GT-R

Postby Zuikkis » Wed Oct 20, 2010 6:25 am

If it is simple scrambling with some address/data lines swapped, you can build your own "unscrambler" which simply switches the lines back to where they belong. Not very easy but can be done. :)

Matt
Site Admin
Posts: 8038
Joined: Sun Jan 29, 2006 1:45 am
Location: Adelaide, Australia
Contact:

Re: R34 GT-R

Postby Matt » Wed Oct 20, 2010 9:12 am

Those are not scrambed, but they have some special code on the chip so only a special BIN works with the board

Use this ROM image in the Type 6 folder in the ROM image pack
ECR33_RB25DET_21U01_MECR521_daughterboard.BIN

Eric
Posts: 224
Joined: Mon Jan 14, 2008 7:59 pm
Location: Holland
Contact:

Re: R34 GT-R

Postby Eric » Wed Oct 20, 2010 6:24 pm

maybe worth to purchase one of these modified BNR34 ecu's and see what they did to it:

http://page21.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/j98394825
http://page10.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/m77450551

or contact the KSROM guy(s) : ksrom (at) jttk.zaq.ne.jp
http://www.jttk.zaq.ne.jp/ksrom/nissan.htm#rb26dett

they seem to be able to modify the BNR34 ECU and disable the immobilizer (code)

STATUS
Posts: 115
Joined: Thu Jun 12, 2008 10:30 pm
Location: Melbourne
Contact:

Re: R34 GT-R

Postby STATUS » Wed Nov 17, 2010 12:31 pm

Eric wrote:maybe worth to purchase one of these modified BNR34 ecu's and see what they did to it:

http://page21.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/j98394825
http://page10.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/m77450551

or contact the KSROM guy(s) : ksrom (at) jttk.zaq.ne.jp
http://www.jttk.zaq.ne.jp/ksrom/nissan.htm#rb26dett

they seem to be able to modify the BNR34 ECU and disable the immobilizer (code)

got one here if nistune want to pull the info.

Matt
Site Admin
Posts: 8038
Joined: Sun Jan 29, 2006 1:45 am
Location: Adelaide, Australia
Contact:

Re: R34 GT-R

Postby Matt » Wed Nov 17, 2010 9:42 pm

would be interested in having a look just more out of curiosity more than making anything (given my unfinished boards still sitting here...)

bigboss59400
Posts: 7
Joined: Thu Mar 15, 2012 8:38 am

Re: R34 GT-R

Postby bigboss59400 » Sun Mar 18, 2012 12:29 am

Hi Fuzzy,

Like you can see here : http://my350z.com/forum/tuning/510891-t ... ashes.html
TECHNOSQUARE is "closed" and I can't find other dealers... maybe have you got one ? or do you sell your board ?

Is it possible you send me your board ? I will dump the xilinx software by the JTAG port (I think it's the connector 2 on your board) and make another one (of course I will share all my work and I can pay and give you a caution...), I know I ask a lot however you are my last solution even if I buy a NIStune 2 board.

Thanks a lot.

Matt
Site Admin
Posts: 8038
Joined: Sun Jan 29, 2006 1:45 am
Location: Adelaide, Australia
Contact:

Re: R34 GT-R

Postby Matt » Mon Mar 19, 2012 1:00 pm

Xilinx have a locking mechanism. This makes it very difficult to dump the macrocells and use that to create another JED for programming a blank Xilinx. For example we use the locking on our Xilinx to prevent readback/copying

bigboss59400
Posts: 7
Joined: Thu Mar 15, 2012 8:38 am

Re: R34 GT-R

Postby bigboss59400 » Tue Mar 20, 2012 5:01 am

Thansk for your reply

Maybe TECHNOSQUARE have not enable this security...

bigboss59400
Posts: 7
Joined: Thu Mar 15, 2012 8:38 am

Re: R34 GT-R

Postby bigboss59400 » Wed Mar 21, 2012 6:34 am

If I try to read the chip and if it's lock, will it be corrupted ? (like some protections for CD/DVD game) or Will I just have an ecrypted dump file ?

Thanks for all


Return to “Other vehicles”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest