ecu max load

Nistune topics related specifically to the 6303 cpu

Moderator: Matt

Post Reply
tomkun
Posts: 5
Joined: Sat Feb 09, 2019 12:16 pm

ecu max load

Post by tomkun » Fri Mar 01, 2019 1:26 pm

Hey so this is my first time starting my engine since i performed the swap. I decided to go ahead and flash a stock map and monitor stuff. I tried giving it some throttle and i noticed it was acting weird anything about 2000 rpm. I got a caution warning on nistune saying ecu load maxed reached. Here's a screenshot of the max load. One thing to note was that I did not have the stock 02 sensor in, as I'm still waiting for that to come in the mail.

Also wanted to mention that the throttle was registering 1.12 when it was closed and 4.78 when i pressed in the pedal.

Matt
Site Admin
Posts: 8156
Joined: Sun Jan 29, 2006 1:45 am
Location: Adelaide, Australia
Contact:

Re: ecu max load

Post by Matt » Fri Mar 01, 2019 11:23 pm

No screenshot? Tune and log would be helpful

tomkun
Posts: 5
Joined: Sat Feb 09, 2019 12:16 pm

Re: ecu max load

Post by tomkun » Sun Mar 03, 2019 5:33 am

Here is a log i took, at idle its around 10.3 afr and when i try to rev it, it wouldnt go pass 2500(around there).
Attachments
Z32_FOR_RB25DET_41P03_MT_v5_FP_maps.bin
(32 KiB) Downloaded 2 times
NIStune_2019-03-02_1326_06.csv
(10.63 KiB) Downloaded 2 times

Matt
Site Admin
Posts: 8156
Joined: Sun Jan 29, 2006 1:45 am
Location: Adelaide, Australia
Contact:

Re: ecu max load

Post by Matt » Sun Mar 03, 2019 5:47 pm

Well your MAF voltage is stuck on 0.5V all the way through. Might want to check that out first

tomkun
Posts: 5
Joined: Sat Feb 09, 2019 12:16 pm

Re: ecu max load

Post by tomkun » Wed Mar 06, 2019 11:30 am

Matt wrote:Well your MAF voltage is stuck on 0.5V all the way through. Might want to check that out first


Turns out it was a maf issue, the wiring harness that came with my swap was pinned for speed density, moving 2 pins solved my problem, now I just have to find out what’s causing my missing issue at idle.

Post Reply