V1.31 , TP Missing ?

Discuss software bugs and related problems here.

Moderator: Matt

louiswun
Posts: 236
Joined: Tue Apr 07, 2009 1:11 am
Location: Hong Kong

V1.31 , TP Missing ?

Postby louiswun » Wed Mar 27, 2019 4:30 pm

It might not be 100% software bugs , but I have to tell the incident background.
Come across a 1995 180SX black top SR20DET with 23710-50F05 factory ecu .
Was trying to trouble shoot a Limp mode symtom (no DTC for the AFM), when let engine idle for a couples of minutes , it won't rev pass 2,000 rpm but keep on cutting , turn off the engine for 30 seconds and restart it , it rev up normally , tried 2 50F05 unmodify ecu , same symtom .
While trouble shooting it , found that Nistune V1.31 do not have TP in "Select ECU channels" .
DTC 34 Knock sensor was found but it should not causing limp mode.
And on the other day on another car, a late model S14a SR20DET , trying to download the bin file thru consult , V1.31 did not let me download it . Did I miss something ? The download can be done on S13 50F00 ecu but not 80F00 ecu ?
Attachments
20190327_125112.jpg
20190327_125112.jpg (2.91 MiB) Viewed 344 times

louiswun
Posts: 236
Joined: Tue Apr 07, 2009 1:11 am
Location: Hong Kong

Re: V1.31 , TP Missing ?

Postby louiswun » Wed Mar 27, 2019 4:50 pm

And this
Attachments
20190327_125032.jpg
20190327_125032.jpg (2.1 MiB) Viewed 342 times

Matt
Site Admin
Posts: 8146
Joined: Sun Jan 29, 2006 1:45 am
Location: Adelaide, Australia
Contact:

Re: V1.31 , TP Missing ?

Postby Matt » Sun Mar 31, 2019 5:46 pm

It was from here:

Version 1.3
Consult speed up (tuner mode) using register stream


TP is not available in the factory register stream, unless you are using an emulator which injects TP into registers 26/27 of the standard consult table

Previously tuner mode would direct poll memory addresses but it is slow compared to register stream so was removed from 1.3. The change only affects factory ECUs not using any board/emulation. Not a bug, was intentionally removed to improve operation for tuning


Return to “Software Bugs”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest