DLP A/D wont connect in nistune, works in hyperterminal

Anything related to the DLP Devices IO-8 A/D converter

Moderator: Matt

revolutionz_s13
Posts: 19
Joined: Thu Aug 11, 2011 12:45 am

DLP A/D wont connect in nistune, works in hyperterminal

Postby revolutionz_s13 » Sun Aug 28, 2011 2:13 am

Hey all, I just recently got the DLP-IO8 to log my AEM UEGO. Problem I am having is after going into the configuration and selecting the proper wideband, and then the correct com port (com4 in my case) it will not connect. When I click the WB LHS button next to the consult button, the wideband window pops up, and I get an error message that says "cannot find device" and at the bottom of the wideband window is says "WB 1: Invalid Communications". However, I can connect and get the return values in hyperterminal, so I know my unit is good. I have tried uninstalling/cleaning the ftdi drivers about 3-4 times now. I am lost in this one. Thanks.

-Nate

revolutionz_s13
Posts: 19
Joined: Thu Aug 11, 2011 12:45 am

Re: DLP A/D wont connect in nistune, works in hyperterminal

Postby revolutionz_s13 » Mon Aug 29, 2011 4:04 am

Debug Log:
nistune-0826-2353.log
(74.01 KiB) Downloaded 156 times

Matt
Site Admin
Posts: 7925
Joined: Sun Jan 29, 2006 1:45 am
Location: Adelaide, Australia
Contact:

Re: DLP A/D wont connect in nistune, works in hyperterminal

Postby Matt » Tue Aug 30, 2011 5:30 pm

selecting the proper wideband

Thanks for the log. You didnt select the proper wideband :wink:

You need to select DLP A/D converter since this is what you are using and then put the UEGO lookup table into the AFR1.CSV file for this to work properly

Selecting UEGO is only used if you plug the UEGO straight into a serial port on your PC

revolutionz_s13
Posts: 19
Joined: Thu Aug 11, 2011 12:45 am

Re: DLP A/D wont connect in nistune, works in hyperterminal

Postby revolutionz_s13 » Wed Aug 31, 2011 1:29 am

Whoops :oops:
Haha, I was so frustrated, I was convinced I had everything set up right, and I messed with it for about 2-3 hours before I finally posted.
Thanks again Matt.


Return to “DLP”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest