Help, just want to make sure I'm right

Any wideband device that doesnt have its own category yet.

Moderator: Matt

Hawaiisr20det
Posts: 13
Joined: Thu Sep 16, 2010 6:16 pm

Help, just want to make sure I'm right

Postby Hawaiisr20det » Sat Sep 18, 2010 8:15 am

Run down of what I have first.
Laptop is what i will tune with.
1990 Nissan 240sx usdm model
Transplanted sr20det black top (s13) from japan
Nistune type 3 board and a consult port(still need to wire up the consult port)
Aem wideband (not the new in-line version)


By the way I'm not computer smart like I went college for it but I know some things but the simpler the better!

Ok so I recently got my nistune (type3 board), and I wanted to make my aem wideband work with nistune. Is this what i need only or is there other things I need? http://parts.digikey.com/1/parts/154074 ... io8-g.html (ex. Software, other plugs or wires or boards)

Also, I wanted to make sure I can read knock what do I need for that, and is there anything else i will need to be able to read to tune correctly. This is my first time tuning so I wanna do it right.

Thanks for your time.

Matt
Site Admin
Posts: 7980
Joined: Sun Jan 29, 2006 1:45 am
Location: Adelaide, Australia
Contact:

Re: Help, just want to make sure I'm right

Postby Matt » Tue Sep 21, 2010 11:24 pm

DLP converter will work fine. Just need to wire signal and GND into pin1 and pin GND on that connector

Knock sensing headphones - do a search on here for that since there was some discussion about those. If you use a dyno then they should have some there for you to use anyway

Hawaiisr20det
Posts: 13
Joined: Thu Sep 16, 2010 6:16 pm

Re: Help, just want to make sure I'm right

Postby Hawaiisr20det » Wed Sep 22, 2010 9:52 pm

So once I set up the dlp thing, I can do data login and auto tune?

Matt
Site Admin
Posts: 7980
Joined: Sun Jan 29, 2006 1:45 am
Location: Adelaide, Australia
Contact:

Re: Help, just want to make sure I'm right

Postby Matt » Thu Sep 23, 2010 2:54 pm

yes you can log it and the fuel auto tuning window will be able to be used

Hawaiisr20det
Posts: 13
Joined: Thu Sep 16, 2010 6:16 pm

Re: Help, just want to make sure I'm right

Postby Hawaiisr20det » Mon Nov 08, 2010 5:54 pm

i think i mite have the wideband hooked up wrong cause its not readding the wideband i have the aem uego....and i was wondering if u had a link on how to hook it up to work for the nistune to data log and auto tune from out of the box to wired up and tunning. thanks

Matt
Site Admin
Posts: 7980
Joined: Sun Jan 29, 2006 1:45 am
Location: Adelaide, Australia
Contact:

Re: Help, just want to make sure I'm right

Postby Matt » Tue Nov 09, 2010 10:50 am

see here first:
http://forum.nistune.com/viewtopic.php?f=18&t=491

btw with the autotuner stuff you still have to plug in your expected AFRs and then run against those. I would suggest doing it manually first (montioring AFRs that you have and doing some tracing) before even trying the auto stuff out


Return to “Others”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest